Vårt koncept


I konstens värld finns många talanger där alla har sin egen unika stil - men allt som oftast är det männen som lyfts fram i branschen. Det vill vi på Lilbus se en förändring inom. Därför har vi valt att trycka designs från kvinnor som strävar efter en karriär inom just konst/design. För varje såld produkt med dessa prints går en stor del av pengarna till dess specifika designer för att kunna forstätta utvecklas i sin karriär. Vi hoppas att ni ska gilla detta koncept av exklusiva prints med hjärtat på rätt ställe.

Är du intresserad av att designa prints hos oss?

Våra designers

Julia Schantz

YES


"Jag har alltid målat. Konsten har hjälpt mig genom mina tuffare perioder i livet och har med tiden därför blivit mitt sätt att slappna av och bearbeta".


Det är inte en slump att just Julia blev vårt första sammarbete. Vi var nämligen klasskamrater på gymnasiet där vi båda gick estetiska programmet med inriktning på skådepseleri. Redan då var Julia en naturbegåvning på makalösa alster som skapades på kladdpapper under lektionstimmarna - och när jag sedan såg dessa ta form i pastellfärgade verk på hennes instagramkonto, nu några år senare, vart jag totalt förälskad. Hennes stil är vågad, feminin, originell och passar därför perfekt för våra produkter.


Julia beskriver sin kreativa process som ett improviserande. Med inspiration från dagens intryck, musik och sinnesstämningar skapas hennes skisser. Hon drömmer om möjligheten att sälja sin konst vidare till intressenter, samt att få experimentera och utvecklas ytterligare som skapare och kreatör i branschen. Vi på Lilbus ser det därför som en självklarhet att Julia skulle få en plats hos oss och är stolta över att ha fått vara hennes första stora uppdrag. Hennes produktdesigns hittar du här.


Vill du se mer eller få kontakt med Julia? 

Gör det här

Frederika Johansson

fredrikaillustration


"Jag har alltid fascinerats av andra konstnärer och processen i att skapa i olika former, det vackra i att se någons inre gå från känslor och intryck till något visuellt som omvärlden får ta del av. Det är för mig något av det vackraste och coolaste jag vet."


Fredrika fann jag när jag skrollade i mitt instagramflöde och hon gjort ett magnifikt porträtt av en jag flöjde. Hennes stil är noggran, cool och vågad. Hon är fantastisk på att porträttera kvinnor och hennes färgkombinationer är precisa och perfekta in i minsta detalj. Det har varit en ära att få jobba med hennes alster. Fredrika har gjort andra konstarbeten innan, men att trycka tyg var något nytt som hon gärna vilje testa på.


Fredrika förklarar hur hon bearbetat känslor och intryck genom konst sedan barnsben och hur hennes inre rastlöshet lugnas i processen. Hon sturerar just nu grafisk design och webbutveckling för att utöka sina kreativa kunskaper och planerar att fortsätta utbilda sig och aldrig sluta testa på nya stilar för att ständigt utvecklas. Hennes vanligaste arbeten är porträttbilder av kvinnor, blomster och kvinnokroppen. Hennes produktdesigns hittar du här.


Vill du se mer eller få kontakt med Fredrika? 

Gör det här